A A
Arial | PT Sans | Century
A- A A+

Capaian Kurang Upaya W3C

Portal Jabatan Mufti Negeri Selangor menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kurang Upaya (OKU) / Disability Access.

A) Pengguna cacat penglihatan

Dapatkan IE Page Reader di sini.

  1. 1. Sebelum anda boleh menggunakan komponen ini, anda harus memuat turun MS Speech API. Jika anda menggunakan Windows 2000, besar kemungkinan sistem anda sudah memiliki komponen ini.
  2. 2. Anda juga perlu memuat turun sekurang-kurangnya satu Speech engine. Speech engine adalah 'suara' seseorang lelaki atau perempuan, yang akan bercakap dalam Bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain. Untuk arahan selanjutnya bagi menggunakan komponen ini, sila klik di sini

B) Pengguna buta warna

Bagi pengguna buta warna, terdapat beberapa pilihan warna disediakan di ruangan atas setiap halaman Portal Rasmi Jabatan Mufti Negeri Selangor. Pengguna boleh memilih warna daripada seleksi warna yang diberikan dan warna templet  Portal Rasmi Jabatan Mufti Negeri Selangor akan berubah serta-merta.

C) Pengguna warga tua

Bagi pengguna warga tua, Laman Web Jabatan Mufti Negeri Selangor ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza. Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan atas setiap halaman Portal Rasmi Jabatan Mufti Negeri Selangor. Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian.